Utryckning..

Hej och hå.. Fullt med brandbilar och grejer på hela gården.. Spännande.. Eller nåt.. Mannen var nyfiken i en strut och var bara tvungen att gå ut och kika.. Jäkla nisse..

Ointressant..

Trött, tröttare, tröttast.. Lite sådär trött så man typ mår illa i kroppen.. Men det är härligt..
Ligger i soffan med datorn på magen.. Bebis sparkar och mina ben har domnat bort..
Ska nog snart sova en snabbis.. Passa på medans lillskruttan också sover.. Om hon nu somnar nångång..

Färdigbakat och vår..

6 limpor och 4 plåtar bullar senare.. Äntligen färdiga.. Nu väntas det bara på att vårrullarna ska bli klara också.. Mycket vår idag har det blivit.. Köpte ju som sagt vårjacka och vårmössa till skrutt.. Och det var typ vårväder när vi var ute (nu är det mer höstrusk, sommaren var kort iår).. Och nu vårrullar.. Jag gillar vår..

Däremot kom jag på att det kommer bli en hård sommar.. Ja, när vi var ute och gick i våren alltså.. Preggo som man är så svettas man som en kossa.. Och då är det ändå bara kanske 10-15grader varmt än så länge.. Tänk i sommar när det kommer vara 20-30grader.. Och magen dessutom kommer vara sjuttio storlekar större.. Holy shit!!

Bak..

Har vart ner på stada och tagit blodprov.. Köpte en vårjacka och en vårmössa till lillskruttan.. Nu bakas det matbröd och bullar för fulla muggar.. Husligt värre.. Men jäkligt tråkigt..

Nähäpp..

Gårdagen spenderades med prat om handling och salladsätande tillsammans med mammor, bebisar och studerande pojkar..
Dagen ska väl kanske spenderas med lite provtagning och ingen aning..
Vädret är bajs..
Jag är trött.. Kunde inte somna igår, vaknade tusen gånger på natten och väcktes tidigt på morgonen..
Just nu har jag inte helt mycket mer att säga..
Återkommer när jag är lite piggare..

Slut..

Oj oj oj, nu är det här preggot helt slut.. Har vart ute och traskat i affärer och grejer (men faktiskt inte köpt så mycket mer än blöjor och sånt) i flera timmar.. Nu tänker jag slappa resten av kvällen.. Och det bästa av allt....idag är det ingen jäkla hockey.. Riktigt tv som det ska vara är det minsann.. Så, godispåsen är framme och soffan väntar på mig..

Morsning korsning..

Skruttan har ett mycket speciellt sätt att säga godmorgon på.. Ett stort kaboom i blöjan, sen är alla vakna.. Eller njae, mannen ligger fortfarande och sover.. Men ska snart ta och tvinga upp honom..

Har sovit ovanligt gott inatt faktiskt.. Skönt det.. Om jag bara kunde slippa den tidiga morgonkissningen så skulle sömnen vara ännu bättre.. Dumma liten i magen som framkallar en massa kissnödighet..

Jaja, kanske skulle fixa iordning lite frulle nu..






Helsingfors..

Återigen kameratömmandet.. Vi åkte ju på en kryssning till Helsingfors för att fira morfar som fyllde 70.. Småknattarna hade det lajbans och sprang runt och lekte, tittade på (och deltog som assistent åt) trollkarlen.. Ungdomarna piffade sig och karaokade.. Vi gamlingar (jo, jag har blivit gammal nu) underhöll varandra, barn och kollade på dansande finnar.. Sen åts det en hel jävulusisk massa mat.. Buffé!! Dock så jävla misslyckat att vara gravid när man ska äta buffé.. Magen är ju nästan full redan innan man börjar äta.. Men lyckades i alla fall ta mig igenom både kalla och varma rätter pluss en gnutta dessert.. Och bufféfrukostar dessutom.. En handfull tallrikar med diverse olika saker (inga fulla tallrikar dock).. Jag tror helt enkelt att det blev en hel del ätande på kryssningen..






Födelsedagsbarnte morfar med frugan mormor (och så lite vatten utanför fönstret)..




Vi hade även några timmar på oss i Helsinfors att sightseeinga.. Men tyvärr så var ju vädret ganska.....grått.. Så det blev en ganska snabb sightseeing innan vi begav oss tillbaka till båten..





Här vandras det i Helsinki..





Det kändes som att båtarna kunde ha vissa problem med att ta sig nånstans..





Den här båten såg också ut att frysa lite om fötterna..





Skrutt såg inte supermycket av Helsingfors.. Hon fick bo under ett paraply i regnet..






Det fanns sköldpaddor i Helsingfors..






Och det fanns även spårvagnar..





Vi var inne i en saluhall och kikade..





Sen tittade vi på vita huset(?) i Helsinki..




Sen var vi trötta, frusna och kissnödiga (kanske inte bara kissnödiga efter all frukostbuffé).. Begav oss tillbaka till båten..
Ja, det var väl ungefär det jag kan säga om kryssningen.. För sen tog jag typ inga mer bilder (förutom några som inte vart så bra).. Jag som skulle ta massvis med bilder.. Gick ju sådär..

Passa på..

När katten är borta dansar gravidosarna på bordet..
Dagen börjas med en choklad- och läskfrulle..
Skvallra inte för min man, tack..

(Eventuellt kanske jag bli avslöjad när han ser att jag har chokladfläckar över hela mig..)






Skruttan fick nöja sig med att käka bord till frukost.. Jag är en ond mor..

Godmorgon..

Skruttiprutti och jag tog sovmorgon idag.. Weii!! Fick sova ända till tio!! Eller njae, låg väl vaken från nångång efter nio och försökte intala mig själv att jag inte alls var kissnödig.. Första morgonen på länge nu som vi fått sva tills vi vaknat och inte blivit väckta av en större liten dam som tyckt att vi sovit för länge..
Men åh så tomt det är här hemma nu.. Halva familjen borta ju..

Jag och skrutt saknar allt resten av vår familj.. Skruttan har legat och gnytt i sömnen hela natten och det tog tre timmar innan jag väl lyckades somna inatt.. Var så ensamt i den stora sängen.. Tur att pappisen kommer hem i eftermiddag!!





Undrar om det är en liten pik från damen att jag borde sätta på musik?!

Rörande..

När man är ett preggo är man inte superrörlig kan jag tycka.. Inte för att jag är sådär superrörlig i vanliga fall heller kanske.. Fast jo, när jag var hos sjukgymnasten sa hon att jag var överrörlig.. Fast det var inget bra.. Då böjer man sig åt fel håll och för mycket överlag.. Så får man ont.. Speciellt när man är preggo också..
Men det var ju inte det här som jag skulle säga..
Nej, jag känner mig klumpig, orörlig, huffig och puffig.. (Och värre kommer det ju bli).. Jag kan liksom bli lite avundsjuk då på min dotter.. Varför är hon så himla rörlig för?? Det är ju inte som att hon kan utnyttja all sin rörlighet med tanke på att hon typ inte kan nånting.. Eller alltså, hon kan ju en del.. Men man behöver ju inte vara superrölig för att kunna sitta, krypa och stå..
För att kunna ta sig upp ur den förbaskade soffan däremot, då behöver man fasen vara gymnast.. Och nu är inte ens mannen hemma för att dra mig ur soffan.. Jag får nog sova här inatt..






Inga problem med rörligheten där inte..

Ingen snygg-på-bild-dag..

Vissa dagar känner man sig liksom lite mindre snygg sådär.. Kanske det beror på en dålig hårdag, en finne på hakan eller en stekpanna i ansiktet.. Det finns så många olika anledningar till att man liksom inte riktigt känner sig som en gudinna.. Såna dagar kan man känna att man mindre gärna vill vara med på kort..

När vi var hos mamma så ville jag fota lillasyster, men icke.. Hon var inte alls med på noterna..

Hennes lösning:





Ett stycke nallebjörn modell mindre..




Det märks här att syster Ida inte är något proffs när det gäller att skyla sig på bild då man har en jag-ser-ut-som-ett-mongo-och-bör-för-allas-och-envars-skull-gömma-migg-dag.. Hon ska förståss ha pluspoäng för att hon valde att använda sig av ett hjälpmedel.. Att bara hålla handen för är riktig amatörnivå.. Men en halvdassig nalle är nog inte det bästa ändå..

Som tur är så uppfyller jag mina storasysterliga plikter och lär ut knepen till det optimala skylandet..

Se och lär:





Mask inköpt av mig i Nepal(?)..




Så ska ett inte-foto-vänligt-ansikte döljas!!

Att snyta eller inte snyta..

Vissa saker med barn är lite äckliga.. Jag har ju redan pratat om kaskadspyorna.. Har även nämnt de enorma mängderna bajsblöjor som barn producerar.. Men nu kommer ytterligare ett äckelexempel från barnvärlden..

Snor..
Snor är ju liksom ganska ofta förekommande under vinter och vår.. Många förkylningar och växklingar i temperaturen får snoret att rinna till..
Om jag någon gång är snorig och det börjar rinna utanför näsan skulle jag fort som attan ta fram en näsduk.. Om jag inte har någon näsduk eller annan lämplig pryl att torka snoret med skulle jag diskret använda tröjärmen eller nåt..
Jag skulle aldrig komma på tanken att använda min tunga för att torka bort snorsträngarna som strilar från snoken..
Barn däremot, de tycker att tungan är optimal för snor borttagning.. Det är ju förstås miljövänligt då papperförbrukningen bli minimal vid snorslickning..
Men är det inte en liten gnutta snuskigt?!





Här sitter skrutt och har det bra på utebordet ovetandes om vad som komma skall..




Ånej, ring 112, snoret rinner.. Nej då, ingen fara.. Skrutt räddar dagen med sin tunga..


En försenad påsk..

Nu tänker jag göra en liten tidsresa.. Som jag nämnde så har jag ju äntligen trollat fram fotona från kameran.. Så nu ska vi ta en liten tripp tillbaka till påsken..

Kazoom..

Påsken firades hos min moster med familj ute i Strånkan.. Vi bjöd även in miljarders med ägg till påskfirandet.. Jag jobbade järnet på att ge igen på mannen för vad han gjorde mot mig en gång för länge sen.. Jag kan ju säga att han hade ätit ägg- och räkmackor innan han sov i min säng.. Kan säga att vi delade täcke.. Kan också säga att jag under natten skulle rätta till täcket och gjorde misstaget att lyfta upp det i ovankant.. Kan säga att doften var allt annat än angenäm..
Så ja, den här påsken var det dags att ge igen.. Sjuttielva ägg senare hade jag misslyckats.. Det gick inte att få till samma arom som han skapade då han åt ägg.. Fattar inte hur han gjorde..

Hursomhelst, nu var det ju bilder jag skulle visa..





Först lagades det mat.. Högljudd mat.. Skrutt fick ha hörselskydd..




Sen åts det såklart mat.. Men det blir inga bilder på svullandet..





Det delades ut lite påskägg åt de däringa barnen..






Skrutt fick ett ägg med papperslappar i.. Hon förstod inte riktigt grejen..





Men ägget med majskrokar förstod hon minsann vitsen med..




Ja, det var väl lite så påsken såg ut.. Jag har bilder på matlagning också, men de känns inte så underhållande.. Dessutom kanske någon tror att jag ljuger om jag lägger upp dem.. Ja, alltså, att jag har tagit bilderna från i julas och lagt upp.. Matlagning på påsk och jul ser nämligen väldigt lika ut.. Bara en aningens mer ägg på påsk och en aningens mindre skinka och gröt..

Fixat..

Jippie.. Äntligen har jag plockat upp kameran ur jackfickan och lagt in bilder på datan.. Så nu kan jag lägga bilder i mina inlägg igen, wohoo!! Fast det var visst inte så många bilder.. Men lite från påsk och lite från Helsinki.. Aja så kan det vara, men bättre än inga bilder i alla fall..





Läsa telefonkatalog kan man ju alltid göra när man har tråkigt..

Fy på mig..

Men hur jäkla slö får man vara som fortfarande inte har plockat fram kameran och laddat upp bilderna på datorn.. Skämmes på mig.. Får se till att ta tag i det här inom en snar framtid..

Tjejkväll..

Nu väntas det för fullt här.. Stora damen ska åka hem till Katrineholm igen.. Tror att hon har tjatat om det sen första dagen hon kom hit.. Hehe.. Fast hon har nog haft ganska trevligt ändå.. Hon har ju hittat på saker (vi har hittat på saker) hela dagarna så det har nog inte gått någon nöd på henne.. Men klart att man kan sakna mamma lite när man är iväg såhär..

Mannen ska ju såklart åka med henne (hon är ju lite liten för att åka bussen och tåget själv) så lillskruttan och jag får tjejkväll idag.. Chips, ostbågar, choklad, glass, läsk, grillad kyckling och potatissallad ligger och väntar på att vi (eller kanske snarare jag) ska käka upp dom.. Om bara de där andra kunde ta och åka snart så jag får börja moffa..

Nackskott på 5:an..

Vem är den dumfan som gett 5:an tillåtelse att sända hockey varenda jävla kväll?! Och varför i hela fridens namn spelar samma lag mot varandra sjuttielva gånger?! Men hur i helskotta tänker de när de byter ut alla mina favvoprogram mot sketen jäkla hockey?! Jag blir så förbenkad!! Och hockey av alla grejer.. Det händer ju ingenting.. Pucken åker fram och tillbaka och ibland slåss dom.. Slagsmålen är väl liksom det intressantaste, men varför började de inte bara boxas då?!

Och ännu värre.. Inte nog med att min tv-kväll är förstörd.. Dessutom spelar HV hemma så det lär väl va ett förbannat jävla liv här ute på gatorna.. Men tänk på oss stackare som hatar sport och sportfånar.. Hoppas sporthulliganerna har ihjäl varandra så man slipper dom hädanefter.. Kanske sport till och med måste förbjudas för att det är så farligt för allmänheten.. Då skulle jag bli glad..

Dyrt och jobbigt..

På tal om det här med kissblåsor som blir misshandlade.. Trots att det inte var länge sen jag var preggo så hade jag nog förträngt det här med kissnödigheten.. Jag minns hur ofta man var tvungen att springa på toa, men jag minns fasen inte att det var så fruktansvärt jobbigt.. Men jädrans vad det är träligt och jobbigt att springa på dass nån gång i kvarten.. Och tänk då att det är fyra månaders toalettspringande kvar!! Satan i gatan, jag kommer ha så sjukt bra kondition när bebis är ute.. Och vår toapappersräkning kommer vara SKYHÖG!!

Karatekid vs. kissblåsan..

Jo, jag har ju nämnt att bebis börjat srattla runt i magen väldigt på sistonde.. Men varför, VARFÖR måste den hela tiden kicka mig i kissblåsan?? Och skrutt var precis likadan när hon låg i magen.. Alltid detta sparkande i kissblåsan.. Och om det inte var en spark så var det ett välriktat slag.. Är alla bebisar i magar så?! Sen kan man ju också fråga sig varför den som uppfann människokroppen satte kissblåsan på kvinnan alldeles supernära bebisverkstan.. Fruktansvärt dumt gjort.. Borde dom inte ha satt den någonstans där den inte riskerar att bli så misshandlad?!

Överdrivet bloggande kan vara skadligt..

Men förbaskade människor!! Igår passade jag på att läsa ikapp alla bloggar igen.. Sån't man inte hinner annars med alla kidsen här.. Nu gick jag in och kikade igen och fanimej om det inte är över hundra nya inlägg att läsa.. Vad tror dom som bloggar egentligen?! Att jag har all tid i världen och kan spendera all min vakna tid med att läsa bloggar.. Nä, anpassa ert bloggande till hur mycket datatid jag har!! (Och jag veta att jag har tjatat om det här tidigare, men folk verkar ju inte lära sig..)

Härligt..

Härligt när ungen kommer hem med en kompis och frågor om dom får vara här och leka.. Speciellt härligt med tanke på att jag är något trött efter gårdagen och natten.. Härligt eftersom jag i min tröhhet inte har tagit på mig kläder eller borstat håret och annat sånt som kan vara bra om man inte ska se ut som en luffare.. Härligt, härligt, härligt..

Kaskadspyor, igen..

Fantastiskt vad livet ser annorlunda ut med bebis.. Och vad man ändras som person.. Förr i världen, på den tiden jag var ung, så skulle jag få panik om någon kaskadspydde över mig.. Och när skulle det hända egentligen?! Igår hann både jag och skrutt byta kläder ett par gånger efter att hon spytt ner oss.. Hon har dessutom invigt hela lägenheten nu.. Nästan, hon missade två rum.. Men annars så kräktes hon i vardagsrummet, sovrummet, barnrummet och badrummet.. GO SKRUTT!!
Idag har det i alla fall inte varit några spyorgier här hemma.. "Bara" en febrig skrutta som sovit, ätit lite och sovit ännu mer.. Nu får tänderna skynda sig att komma fram..

Febrigt..

Ännu en dag utan datatid.. Men idag beror det inte på att vi har fullt upp, nä idag är det lillfisan som har en massa feber och har legat fastklistrad på min mage nästan hela dagen.. Nya tänder som håller på att kika fram.. Stackarn, inte lätt att vara liten..
Nu har jag skickat iväg övriga familjen till apoteket och affären.. Har beställt tacos till ikväll, värsta bra mot en täppt näsa ju..
Och förresten så har det börjta sprattla järnet i maggen bara nu senaste veckan.. Fullt ös därinne.. Favoriten verkar (precis som med storasyster) att använda mammas kissblåsa som boxningssäck.. Det tackar vi för..
Nähä, på tal om det så är det nog dags att gå och kissa om inte ungjäkeln ska spränga min stackars blåsa..

Kreativt..

Dagen har vart både lugn och lite händelserik.. Eller mest lugn.. Började med ett besök hos doktorn, nu blir det medicin och sjukskrivning (till att börja med 3v sen får vi se om det blir längre tid)..
Sen har jag och stortjejen ritat och, värsta roliga, börjat skriva en "bok".. Jag sitter vid datorn och hon säger vad jag ska skriva.. Det blir en äventyrsbok.. Hon har så mycket idéer.. Sen ska vi rita bilder till boken när den är färdigskriven.. Så har hon en alldeles egen självskriven bok, tyckte jag var en kul grej i alla fall..
Nu håller jag nästan på att somna..

Nytt försök..

Okej, nu ska jag traska till sängen och försöka sova.. Annars lär jag somna här i soffan snart.. Hade väl i och för sig inte gjort så mycket, bara jag får sova.. Men men, sängen är ju faktiskt lite bekvämare än soffan.. Slipper ju i alla fall nackvärk om man slaggat i sängen.. Nack(hehe)delen med att sova på soffan..

Inte sova..

Har försökt sova i ett par timmar nu men bara hostar.. Och har man väl börjat hosta är det så nedrans svårt att sluta.. Så tyckte det var lika bra att gå upp en stund.. Har tagit mig en hutt hostmedicin och nu sitter jag här och käkar överbliven potatisgratäng i väntan på att medicinen ska börja verka.. Sen blir det ett nytt försök..

Urk..

Trött, yr och allmänt hängig idag.. Blä på det..

Kort och inte så gott..

Har väl inte så mycket mer att säga än att jag är sjuk och det blåser FANtastiskt mycket ute..

MVC..

Har vart nere på MVC nu.. Lyssnat på bebis lite.. 146 slog hjärtat i.. En pigg rackare.. Och stortjejen var så nyfiken på allt.. Det första hennes ögon drogs till var en skål med kondomer, "vad är det här??".. Så klart.. Hon hittade även en cellprovsborste-grej som hon undrade vad det var..
Snackade lite om att en sjukskrivning kanske inte skulle sitta helt fel.. Så ska få en tid till doktorn för att prata lite.. Och få lite antidepp-medicin också.. Får se hur det går..
Nu är jag helt död och ska försöka vila lite..

Skönt..

Mm, har en skön känsla i kroppen just nu (och det beror inte på hamburgarna vi gjorde till mat).. Nej, det är såhär va.. Just nu är det jag som håller i pengarna.. Jopp, mannen och stortjejen ska gå iväg och handla lite och jag fick ropa till mig karln..
-Hörru, kom hit så ska du få en peng så du kan handla lite!!
-Okej, jag kommer..
-Här har du, lilla gubben.. Handla nåt fint till dig nu (nä, riktigt så sa jag inte, snarare handla nån matbit som vi absolut behöver för att överleva månaden)..

Ja, även om det inte är några stora pengar är det grymt skönt när de ligger i min plånbok och det är JAG som har makten.. Man känner sig ju liksom inte supermäktig annars när man håvar in en saftig mammapeng på 4papp i månaden.. Men nu, nu är det jag som bestämmer.. Det är min plånbok som klirrar om..

Tid..

Ny dag igen då.. Jisses, man hinner ju knappt med.. Det är konstigt hur relativ tiden är..
När man är barn går tiden hur långsamt som helst.. Ett sommarlov varar i en hel evighet.. Men när man är vuxen springer tiden iväg.. Man hinner knappt plocka undan julgrejorna innan det är jul igen.. Och det konstigaste av allt är ju att barntiden och vuxentiden är paralella.. Barnets sommar och den vuxnas sommar är ju lika lång och under samma tid.. Men med skillnaden att den som sagt är jättelång för barn och jättekort för vuxna.. Hur funkar det där egentligen?! Är tiden liksom elastisk?! Så vår vuxentid går som en rak linje medans barnens tid buktar utåt och går i en lång böj.. Kanske.. Konstigt är det i alla fall..

Roligt och roligt, grisar ska inte ha roligt..

En kul grej.. Min hosta var borta i ungefär tre dagar, sen kom den tillbaka.. Wihoo!!
En annan kul grej.. Mitt snor slutade rinna i noll dagar (ungefär), sen fortsatte det rinna lite till..
Många kula grejor finns det.. Men jag, jag börjar bli trött på att ha kul nu.. Skulle uppskatta lite tråkighet.. Snälla..

Och.. Med tanke på alla totalt meningslösa uppfinningar och påhitt som ploppar upp stup i kvarten, varför är det ingen jävel fortfarande som kommit på ett anti-förkylningspiller?! WHY?! Så fett jäkla rik den människan skulle bli.. Önskar jag hade lite kunskap i sjukdomar och medicintillverkning och annat sånt där så jag kunde forska fram ett anti-förkylningspiller..

Snart vuxen..

Hej, jag ska bli vuxen..

Eller alltså, jag har planer på att ta tag i mitt liv.. Försöker klura ut hur man gör för att söka till vuxenutbildning.. Vill läsa naturkunskap B så att jag kan söka sjuksköterska sen.. Back in Malmoe.. Sen skulle jag gärna bli barnmorska.. Men en sak i taget.. Som sagt, först klura ut hur man gör för att hitta naturkunskapen..

En annan sak när det gäller det här.. Hur jäkla olönt känns det inte att ha sjuttielva olika serveings- och hotellkurser till exempel men inte ha den förbaskade B-kursen i natur?! Trooooligt att jag någonsin kommer jobba inom restuarngbranschen.. Nej, jag borde ha läst en nerdy linje i stället.. Bittert..

En sista grej om vuxenblivandet.. Det här är mitt sista år som ungdom på bussen.. Jädrar!!

Ruined..

Planen var ju att jag skulle få sovmorgon idag.. HA!! In my dreams.. Unge vaknade och gick upp och väckte andra ungen.. Jag vaknade av allt tassande och pratande.. Mannen sov....och sov.....och sov.. Men han har värsta knepet.. Halvdöv på ena örat och sover på det andra örat.. Resultatet blir att han kan sova sig igenom ett tredje världskrig.. Undrar hur jag ska göra för att bli döv på ena örat?!

Skulle jag vara lat?!

Nästan en lugn stund nu.. Fått lite tid framför tv:n, själv.. Lillskruttan slocknade till slut efter många övertrötta timmar.. Storskruttan kollade ice age 2 sen kom hon och sa att hon inte kunde sova.. Förklaringen var att hon tänkte på saker som hon gillar fast ändå inte.. Resultatet blev i alla fall att mannen gick in och la sig med henne en stund så hon ska somna.. Så ja, här är jag själv med bebis i magen.. Kollat på Cougar Town och fnissat för mig själv..

Värsta bästa grejen.. Imorgon har jag ingenting inbokat!! Bara ta dagen som den kommer.. Yehaa!! Har dessutom bett om sovmorgon och mannen har haft ett djupt samtal med stortjejen om att man är mycket tröttare när man är gravid och att det är därför jag behöver vila.. Damen har nämligen påstått att jag är lat och bara vilar heeeeeeeela tiden och det är såååå trååååååkigt.. Ungefär.. Själv tycker jag att jag har haft ungefär noll tid till vila (åtminstonde i jämförelse mot vad jag brukar).. Men för en högenergisk 6-åring så är jag kanske en latmask..

Flängande..

Åh, jag har verkligen aldrig tid att sitta vid datorn.. Gråter blod över detta..
Dagen har spenderats med flängande.. Flängde till BVC och sen till mannens brorsa med familj.. Ja, det var ju också en upplevelse, resan alltså..
Normalt sett hoppar man på bussen och är framme på en 10-15minuter.. Nu blev det en resa med byten och jäktande som tog bortåt timmen (utan väntetiden).. Dessutom lyckades stortjejen med något rätt häpnandsväckande.. Hon glömde sin mössa på första bussen, vart väldigt ledsen över det.. Men under tiden vi väntade och väntade och väntade på andra bussen kom den första körande.. Och baske mig, det var samma chaffis och samma buss.. Var bara att springa in och plocka upp den glömda mössan.. Bara några minuter efteråt så kom vår andra buss.. Snacka om flyt.. Kanske skulle köpa en lott idag?!

Tvättstugehat..

Så länge jag bott här i backarna så har tvättstugan vart skitig när vi ska tvätta.. För några månader sen så sa hyresvärden att alla som inte städar tvättstugan kommer få böta 500 spänn eller nåt sånt.. Under de här månaderna som vi har haft böteshot har det vart skitigt varje gång vi ska tvätta.. Intressant.. Funderar på vad hyresvärden ska testa härnäst.. "Den som inte städar tvättstugan får en lem avhuggen".. Kanske?! Är dock skeptisk till om ens detta skulle funka..

Så kära hyresvärd, om du ser det här, VI VILL HA TVÄTTMASKIN OCH TORKTUMLARE I LÄGENHETEN, tack!!

Vart tog tiden vägen..

Fasen, man hinner ju inte data nånting när man har flera ungar att ta hand om.. Springer förbi datorn ibland mitt i all barnunderhållning och ger den en liten blick.. Känner hur en liten tår trillar ner för kinden.. Saknar min datortid så mycket..

Idag har det vart fullt upp.. Inte en lugn stund.. Började med ett besök hos psykologen.. Tog en sväng förbi Willys.. Satt i timmar och pysslade med stortjejen.. Nu städas det och lagas mat.. Om en kvart börjar tvättiden, 5-6 korgar med tvätt som man ska försöka hinna få rent..

Jävlar, nu glömde jag ju potatisen.. Nä, jag säger det man har inte tid med dator när man har sjuttielva ungar..

Me-time..

Sådär ja.. Blöjpåsar och tuschpennor införskaffade.. Fiskpinnar i magen.. Snart ska mannen gå ut med stortjejen och leka, skruttan sover så jag ska ha lite egentid med datorn.. Weii!! Har fortfarande runt 300 inlägg att läsa ikapp så lite mystid med datorn kan behövas.. Tycker fasiken att folk får ge hunna i att skriva en massa när jag är borta..


Springa hit och dit..

Oj då.. Igår vart det visst att sova på soffan framför en film.. Blev inte så mycket skrivet om trippen vi vart på.. Får ta det senare.. Nu ska vi minsann göra oss iordning för en shoppingfärd.. Måste köpa blöjpåsar till hinken.. Stortjejen sover ju i rummet där vi har skötbordet och hon tyckte det luktade död räv därinne..
Så in med familjen i duschen, på med kläder och knata iväg till bussen..

Närgånget..

Undrar om det är ett tecken på att man inte ska äta chips när man får en så taskig mage så rumpan börjar mensa?! Jag tror nästan det.. Slutätet med chirre från och med nu!!

Inte mycket..

Oj, har inte kommit så långt än.. Är så trött så har mest slöat sen jag kom hem.. Eller ja, vi fixade tacos och käkade.. Sen har jag och stortjejen målat lite också.. Lillskruttan har vart lite avundsjuk tror jag när det är ett annat barn här hemma.. Hon har anvnt den stora rösten och showat järnet för att få uppmärksamhet.. Kul.. Nu håller jag på och läser ikapp en 5-600 blogginlägg.. Har alltså lite att göra..

Tillbaka..

Nu har vi firat och myst och åkt och allt möjligt annat.. Helt slut efter tidiga mornar.. Har precis kommit hem till Huskvarna igen och nu har vi även bonusdottern här.. Skriver lite mer när jag har hemmat mig ordentligt..

Sporadisk uppdatering..

Oj oj, här var det lite glest mellan inläggen.. Och värre kommer det bli.. Har firat påsk med familj och släkt och ska fortsätta med det idag.. Sen imorgon blir det en liten båttur för att fira morfar som fyller 70.. Blir borta i dagrna tre och kommer nog inte spendera min tid vid datorn.. Hehe..

Hur som helst, påsken är mysig och det är så niceigt att träffa familjen igen.. Har saknat dom en aning.. Har makens stortjej här också som minsann ska följa med till Suomi och sen till Huskvarna..

Nähäpp, nu blir det snart lammstek för hela slanten, luktar sjukt gott ifrån köket nu.. Och hungrig är jag (trots att det kanske råkade bli lite rester av påskgodiset till frulle)..

Piggve..

Åh vad jag kommer vara pigg på dagens påskfirande.. Kom hem till mamma vid halv tolv inatt.. Somnade ännu senare med man och dotter på liten madrass.. Sov väl inte helt bra.. Vaknade halv fem och har inte kunnat somna om.. Härliga tider!! Nu tycker jag bara att alla andra också kan ta och vakna.. Är så tråkigt att sitta här i mörkret själv..

Mage v.20..

Fan fan fan!! Råkade trycka på fel knapp när inlägget jag just skrivit var färdigt så nu är det bara att börja om..

Magbild gällde det.. Missade magen v.19 så det får bli en v.20-bild istället.. Men kanske att det är en v.19/v.20-bild.. Efter ultraljudet så är förlossningsdatum eventuellt lite senare än vad det var sagt från början, fast barnmorskan sa att de inte ändrar datum här.. Så därför är det fortfarande en v.20-bild.. Hej och hå..

(Resten jag skrev var mest bara en massa skit som jag inte orkar skriva om, men det handlade om det våriga/somriga klädvalet och om ett arsle som lär frysas bort när jag går ut)..










(Nu jävlar ska jag trycka på rätt knapp)..

I väntans tider..

Väntan, denna olidliga väntan.. Tror äntligen att de som ska hämta oss har kommit iväg, men de lär väl inte vara här förrän bortåt kl20.. Så lär nog komma fram till familjen någongång bortåt 23-snåret.. Blä.. Planen var väl att vi skulle åka skapligt men ibland händer det saker så det blir lite annorlunda.. Några många timmar annorlunda.. Men till slut så ska vi nog komma dit vi ska..

Inga bekymmer..

Bekymrena är inga bekymmer längre.. Hittade tre utgågna ägg i kylen.. Kokade dessa till perfektion (det är en konst att göra det perfekta löskokta ägget).. Lite salt på det och frukosten var räddad.. Får väl se vad gallan gillar att ha käkat tre ägg.. Och får väl se vad mannen som delar säng med mig tycker om tre ägg i min mage.. Moahaha!!

Nu dansar jag och skrutt för fullt till Cornelis..

Frullebekymmer..

Hej och hå.. Då har man vaknat 07.00, 09.00 och 11.00, härliga tider.. Men nu har ett litet problem uppstått.. Eftersom vi ska vara borta ett bra tag så ekar det lite tomt i matförråden.. Vad äta till frukost?! Knepigt.. Vi har väl ungefär fisk, en halv liter mjölk, pulversoppa och pasta/ris.. Vad kan man trolla fram för frukost av de ingredienserna?!

Skruttan har prcis börjat lära sig att äta macka själv till frukost.. Men sablarns vad knivigt det är när finmotoriken inte ännu är på topp.. Jäkla pillerjobb att få tag på de små mackbitarna och få in dom i munnen.. Men hon blir bättre.. Idag fick det dock bli en vanlig hederlig vällingfrukost (för som synes så har vi inget bröd)..





Får jag be om stööörsta mööööjliga tyyyssssstnad..




Fokusera mera..




Weii, klarade det och det var sååå gott..




(Hmm, vart sugen på att gå på cirkus nu.. Har jag inte vart på sen jag var liiiten..)

Nöden har ingen lag..

Varför ska det vara så förbaskat långt från soffan till badrummet?! Är lite nödig men orkar verkligen inte resa mig upp.. Skulle ha en knapp vid soffan så jag kan trycka för att få bäcken.. Nej fy så äckligt..
Men faktisk, min lillasyster sa att om jag ska kolla på (vad fasen heter filmen, ja just det) Avatar så får jag inte gå på toa.. Men grattis när man är preggo, hur lätt är det då?! Då sa hon att jag fick ha en hink bredvid soffan.. Fast, jag har svårt att tro att maken skulle gilla det.. Så får nog vänta med att se den filmen tills bebis är ute..

Klädtråk..

Det är ganska tråkigt att packa.. Som det ser ut just nu så är det nog bara skruttan som får någon packning med sig imorgon.. Attans.. Kanske jag kan låna lite kläder av henne när vi är borta.. Eller kanske jag kan ha samma kläder hela veckan.. Hur många gånger kan man vända på ett par trosor?? Äsch, det ska nog gå bra..

Och sämre igen..

Förbaskade 5:an.. Nu har det gjort min dag sämre igen.. Hur kan de helt plötsligt bara ändra tid för top model?! Vilka fasoner!! Ska allt skriva ett arg mail till dom.. En mammaledig kvinna kräver faktiskt vissa rutiner..

Dessutom har jag en skrutta som är GRIIIINIG idag.. Fler än jag som har en lite halvtaskig dag vill jag lova..

Bättre..

Men ser man på.. Det var visst någon som lyckades sova ett par timmar när skrutt hade sin förmiddagslur.. Ja, inte bara skruttan sov utan även den mycket trötta mamman.. Nu är man lite mer människa än imorse.. Och om ungefär fyra timmar kommer mannen hem från jobbet och så har vi PÅSKLOV!! Mycket bättre än så kan det ju inte bli.. Och imorgon är det imorgon och vi får sätta oss i bilen (som min lillasyster ska övningsköra) och fara upp till familjen.. Jo, det kunde visst bli bättre än bara påsklov.. NICE!!

Men apropå bilfärden.. Lite skrajsen är jag allt.. Över den här övningskörningsgrejen alltså.. Jag har hört att hon har blivit riktigt duktig på att köra nu.. Men.. Jag pratade en gång i telefon med mn mor samtidigt som hon satt i den bil som syster övningskörde.. Kunde inte undgå att höra lite av vad som sas inne i bilen.. Det lät ungefär såhär: Men, växla ner, växla NER!! AAAHH, du kan ju inte köra rätt ut i korsningen!!
Förstår ni vart min lilla rädsla kommer ifrån?! Men som sagt, de har alla sagt att hon har blivit duktig så jag får lita på det..





Panik i ögonen?!

En sån där dag..

Va fan?! Jag tror att skruttan aprilskämtar med mig.. Idag helt plötsligt skulle hon vara som "dom andra" bebisarna.. Hon ba: aa, jag tänkte ju i alla fall gå upp normal bebistid, jag vet ju inte vad du tänkte liksom, men hallå.. Skojar du jag vart en chockad mamma?! Det måste vara nåt fel på ungen.. Vad hände med våra sovmorgnar till kl 10 (minst) varje dag?! Nä men jag vet inte om ungen kanske fått för sig att man ska flytta fram klockan en timme varje dag..

Sen upptäckte jag att vårat internet helt plötsligt gått och försvunnit, WHAT?! Tänkte att det var ju en jäkla tur att jag har mobila bredbandet också.. Satte mig och skulle logga in och började fundera lite på vad det egentligen var för kod.. Råkade liksom slarva bort den däringa grejen som koderna står på när jag var hos familjen sist.. Tänkte att jag kan ju chansa, det "känns" ju som att det ska vara den här koden....nej, jag menade den HÄR koden.....eller alltså egentligen menade jag ju DEN HÄR KODEN......FAAAAAAN!! Sen kunde jag inte hitta ett enda tele 2 papper så jag kunde inte ringa kuntjänst.. Men jag fuskade och ringde till telefonikundtjänst (TACK du som hjälpte mig).. Så nu har jag internet.. Hur fan skulle annars den här dagen bli.. Dels två timmar längre på grund av skruttan och sen inget internet.. Nähädu, det hade inte gått..

RSS 2.0