Till slut..

Vaken en gång till nu.. Fortfarande en aningens död, men nu känns det i alla fall som att jag kanske överlever.. Lyckades inte väcka mannen förut, lite bittert.. Fast nu ska han i alla fall gå till affären, så rar han är.. Så då får jag min medicinglass i alla fall.. Lycka!! Nej, nu är det en dam som ligger och pratar.. Hon vill nog ha en ny blöja.. Så tjingeling..

Knapra piller..

Jag skiter i det där med att försöka sova.. Det är ändå bara töntar som sover.. Jag har ätit frukost istället.. Frukost i form av en liten pillerhög.. 2 papaverin(stavning?) för gallan (skall ta sex om dagen), 1 vitamin, 1 panodil för mitt stackars huvud och 1 liten bafucin för min stackars hals.. Frukosten nedsköljes med ett glas äpple/päronsaft.. En bra start på dagen.. :P

Men helt ärligt, som om det inte räckte att man har ont i huvudet, halsen, snor i hela hjärnan, "ont i kroppen" och så vidare.. Nä, dessutom ska man ha ont i ryggen också.. Det är ju skitknepigt det här med min rygg.. Jag kan inte göra någonting längre med den utan att få ont i den.. Nu är det inte på långa vägar lika ajaj som det var de andra gångerna, men ändå.. Man ska ju kunna leva utan att få ont.. Det är knas det här har börjat sen jag blev på smällen igen.. Men det kan ju inte gärna vara foglossning redan nu, det vore ju sorgligt.. Skulel väl i sånna fall vara för det att det inte var så länge sen jag var gravid sist så bäckenet kanske inte ritigt har hunnit stabilisera sig ordentligt och sen lägger man på en till gravve på det?! Vad vet jag.. Nä, säkert är det bara så att jag är lite klen i ryggen.. Eller nåt.. Men fan, då borde jag ju haft lika lätt att få ont innan också.. Nä det är ett mysterium..

Ojojoj.. Nu blir det bara en massa klagande här.. Men det får man göra när man är sjuk.. Fast det kanske inte ska gå till överdrift.. Så bäst att jag slutar skriva nu.. Kanske ska krypa ner bredvid mannen och snyfta och snörvla lite så att han kan fråga: men lilla vännen, vad är det?? Och jag kan snyfta fram att: jag nog faktiskt är lite sjuk och att jag mår sååå dåligt.. Och sen kan han tycka SÅ synd om mig och så kan han ta hand om mig hela dagen.. Kanske till och med gå till affären o´ch köpa lite glass till min onda hals.. Mm, det är en plan.. Ska bara samla ihop alla mina skådespelartalanger (nej alltså, jag är faktiskt sjuk på riktigt, men man ska väl ha någon glädje av att vara sjuk också)..

Jaja, adjö så länge.. Nu går jag och snörlar och snyftar mig.. Morsning korsning..

Vissa dagar..

Fy vad jag känner mig mör nu.. Helt död.. Vaknade kl 3 inatt, kissnödig och jävlig.. Även skrutt var vaken (varför?).. Vi båda somnade om någon gång bortåt 4-snåret.. Vaknade igen kl 7 alldeles sjuk.. Visst att jag var lite sådär lagom vinterförkyld innan, men nu.. Uj uj uj, nu är jag nog många steg närmare graven.. Ack och ve.. Ont överallt och halsmandlar i samma storlek som vattenmeloner.. Och inte sjutton kan jag somna om heller.. Åh, jag blir arg..

Nä, nu är det nog kissdags igen och sen ska jag försöka sova en stund till.. För jag har hört att det är bra att sova om man är sjuk.. Så det så.. I och för sig brukar jag köra på att det är bra att sova om man är frisk också.. Det är bra att sova ALLTID.. Ja, det var väl det jag hade att säga för tillfället..


Kort och gott..

Godnatt.. Ja, nu är det dags att gå och nanna.. Eller först ska jag läsa lite Asterix.. Så vuxen är jag.. Låg nyss och läste min gamla familjelivsblogg som jag skrev i början av förra graviditeten, ganska kul var det.. :) Jag var helt klart betydligt mycket mera hysterisk då än vad jag är nu.. Fast annars var det väldigt mycket samma symptom och hej och hå.. Jaja, godnatt var det ju..

Bittert..

En arg och hungrig dam.. En trött och bitter dam.. En sliten och matt herre.. Det är vår lilla familj just nu..
Tvätten går för fullt, eller inte.. Den går på lite halvfart sisådär ty som vanligt är maskinerna halvpaj..
Vi börjar så smått på att ha ett barnrum igen allteftersom kartongerna flyttar ner i källaren..
Vissa framsteg gör vi nog.. Och vissa baksteg(?) också.. Men det får man väl räkna med.. Allt kan ju inte gå ens väg..

Undrar lite över tv-kvällen, är det något bra eller blir man tvungen att hutta på en film?! Får nog ta och kika efter.. Fast, helst av allt skulle jag nog bara sova.. Sova, sova, sova.. Illa då att man knappt kan sova nu för tiden.. Svårt att somna, vaknar hela tiden och kan inte somna om.. Fina grejer..

Nä, nu ska den bittra jag sluta klaga.. Ta mig i kragen för sjuttsingen.. Eller kanske ska jag klippa mig och skaffa mig ett jobb.. Ha, troligt..

1:an eller 2:an?!

Sova?! Nej, det har vi inte tid med.. Vi ska bära ner alla dessa jävla kartonger i källarförrådet som vi efter många om och men till slut kommer åt.. Sen är det ju tvätt också.. Har inte tvättat sen innan vi for till Katrineholm, vilket betyder att vi inte tvättat på över en månad.. Börjar bli dags minsann.. Men lär ju inte få allt rent idag.. Typiskt.. Och så har vi "fel" tvättstuga också.. Vanedjur som vi är så tar vi alltid "1:an" men idag, usch och fy, ska vi tvätta i "2:an".. (Nu när jag läser det här känner jag att jag måste förtydliga det här med 1:an och 2:an, det är alltså två TVÄTTSTUGOR ingenting annat.. Nog för att det vore miljövänligt kanske att tvätta med "1:an" och "2:an" men jag vet inte hur rena kläderna skulle bli..)

Jaha, om man skulle börja snart kanske, usch.. Känner inte alls för det, men är ju så jäkla skönt efteråt när det är snyggt överallt.. Behöver verkligen köra en rejäl storstädning här hemma.. Det blir liksom inte så ofta, okej att man gör små vanliga plock- och rensstädningar, men nu behövs det en stor megabautajättestädning.. Dammtorka varenda millimeter och så vidare..

Nä, på med skurhandskarna och sätt igång!!

Dagen..

En ny dag har grytt.. (säger man grytt??) Dagen består av städning, tvättning och mottagande av besök från norrutöver som ska hämta en mekad dator och lämna lite grejer som vi glömt.. Äntligen kommer barnstolen (hoppas vi på) så att fjantan kan få börja äta själv.. Hipp hipp hurra!! Ska ta och laga till en tacopaj innan folket kommer så att de kan få sig något till livs innan de ska sätta sig och köra upp igen.. Men det börjar nog bli dags att skynda på lite för de är nog här om 1,5h ungefär.. Så adjö på er för stunden..

Lusmedel och fredagsmys..

Jaha.. Då sitter man med lusmedel i håret och väntar.. Hade tur som var gravid, då fick jag ta den sorten som bara ska sitta i en timme.. Mannen ska ha sitt i 12 timmar, hehe.. Hans luktar skurmedel och mitt luktar lite fruktigt.. Hehe.. Rättvisa.. Dock är jag extremt brandfarlig nu, ick..

Ja, har som synes vart nere på stan och shoppat loss på apoteket och willys.. Vad hände med den roliga shoppingen i sko- och klädaffärer?! Nej, den är väl bara att glömma nu för ett par år framöver, minst.. I och för sig är det ju ingen större mening med att shoppa nu om man snart ska bli stor som en flodhäst.. Ett vandrande kassavalv.. Åh vad jag längtar efter den varma sommaren då jag kommer vara så stor och tung och svettig och dessutom dra runt på en stor och tung skrutt.. Finfint att vara höggravid på sommaren.. ICKE!!
Hade ju en jäkla tur med skruttan som kom i slutet av Maj så att jag slapp den biten..

Jaja, sak samma.. Nu blir det nog till att städa lite och sen göra tacos.. Weii!! Nu är det fredagsmyyys!!

Goder morgon..

Usch och fy för att somna sent och vakna tidigt.. Fick i alla fall somna om en liten stund, men inte tillräckligt.. Ska se om resten av familjen snart vill vakna så vi kan bege oss ner på byn.. Apoteket nästa!! Känner att jag böjar bli lite stammis där..
Sen måste vi ta en sväng till affären också.. PANIK, skrutts flaskmat är slut.. Äsch, hon överlever med grötfrukost men det är banne mig inte samma kärlek som en flaska..

Nej fy, nu somnar jag snart..
Ja just det, jag har ju fortfarande inte plockat fram den däringa kameran.. Men vad jag är slö.. Skämmes på mig.. Men det ska bli bättring..

Åh, en annan sak.. Stackars lilla fjantungen ser ut som att hon gått ett par ronder för mycket mot Mike Tyson.. Hon har fått en vattkoppsprick (gissar jag att det är) på ögonlocket också.. Svullen och röd.. Sen är hon förståss fläckig och prickig i hela nyllet också.. Inte kul.. Men hon verkar ju ändå inte lida så mycket utav det, men skönt ändå när det är över..

Tillkännagivande..

Nä, fan.. Nu kan jag inte hålla mig längre.. Måste få skriva av mig.. Borde ju egentligen vänta lite längre innan jag skriver om det.. Men nä, det går inte.. Det är ju som såhär va att vi ska ha en bebbe till.. OM allt går bra.. Vilket jag självklart hoppas och tror att det ska göra.. Men det är ju väldigt tidigt än.. Bara vecka 11..

Ska på inskrivning på tisdag, sen är det bara väntan tills det blir dags att lyssna och titta.. Skruttan blir en liten storasyster men det hoppades vi på att hon skulle bli också.. Jag är en så'n som tror att barn kan ha stor glädje av varandra om de ligger ganska nära i ålder.. Sen finns det självklart för- och nackdelar med allting..

Jaja, hursomhelst.. Hoppas som sagt var att allting ska gå bra och att bebben vill stanna kvar i magen.. Har mått lite illa men det börjar på att gå över (skönt) och jag hoppas att det inte kommer tillbaka.. Sen är det ju den jäkla magen som är svullen så man kan tro att jag vore i sjunde månaden.. Har lite problem att sova om nätterna och är konstant trött, men det var likadant med skruttan.. Sen är det ju de där hormonerna.. Shit, jag är INTE vid mina sinnens fulla bruk kan jag lova.. Är så känslig så det finns inte.. Men det hör väl liksom till..

Något som är lite intressant är att jag tycker det här är lika fascinerande som med första barnet trots att det inte var så jättelänge sen jkag var gravid sist..

Jaja, då var det sagt i alla fall.. Annars då?! Jo, jobbar fortfarande på att läsa ikapp mig men jag börjar äntligen se ljuset i tunneln.. Snart är blogginläggen slut.. Gäller det bara att hålla det så, är så irriterande när man kommer så långt efter..

Vi har fått finfrämmande..

Först vill jag bara säga en sak.. Vad har hänt med blogg.se?! Det ser ju jättekonstigt ut.. Och igår när jag skulle logga in så kom det en ruta om att bloggen var lösenordsskyddad.. Jättekonstigt.. Jaja, men det var det om det..

Det har hänt en lite rolig grej.. Eller rolig, det är väl en definitionsfråga.. Jag tycker det är lite kul och lite obehagligt..
Det är nämligen såhär va att vi har fått löss.. Det är lite tokigt.. Fast jag är inte så jätteledsen ändå, det hade kunnat vara värre.. Vi har fått huvudlöss nu men det hade ju vart värre med flatlöss (nu tänker jag skämta lite dåligt: men jag kan ju inte få flatlöss, jag är ju gift med en man, ingen flata alltså.. Hmm skämt blir ännu sämre än de redan var när man måste förklara dom för att man känner att nog ingen kommer förstå)..

Hur som helst.. Lössen har alltså flyttat in i våra kalufser.. Låg i soffan igår och slöpillade mig lite i håret och märkte att jag hade något i håret.. og bort det och märkte till min förfärelse att det var en liten levande sprattlig lus.. (Vi var djurplågare och lät den lille saten brinna)..
Så jättechockad blev jag ändå inte.. Det var värre förr..

Har haft löss en gång tidigare.. För ganska många år sedan.. Men inte jättesupermånga.. Problemet då var att jag var något av en insektsfobiker.. Fick skaplig panik.. Men jag känner inte den paniken längre.. Efter att ha rest runt i Sydasien i några månader så försvinner lite rädslna för insekter.. Så nu, nu tyckte jag mest det var lite kul.. Roligast är att min käre make aldrig har haft löss förut och han har suttit halva natten och läst på om löss.. Han är lite "rädd".. Hehe, stora starka karln..

Nä nu ska jag inte tjata mer om mina gäster..

Segt..

Åh vilken tid det tar att läsa blogginlägg.. Varför skriver folk så mycket när jag inte kollar datorn?! Lite bitter blir man.. Har spenderat två dagar nu med att läsa bloggar och är inte klar på långa vägar.. Tröttsamt..


Grannsämja..

Okej glöm vad jag sa om att det var skönt att det var alldeles tyst osv.. Nu har grannen satt på någon smörsångare på högsta volym.. Mina grannar verkar ha problem.. Dels förstår jag inte hur de kan lyssna på den här musiken, på den här volymen, vareviga dag.. Sen förstår jag inte hur de kan borra varje dag i 2-3års tid(de kan inte ha några väggar kvar att borra i).. Och till sist (kanske inte samma grannar) så förstår jag inte att de ska bråka på nätterna, skrika och smälla med dörrar, kasta grejer och hej och hå.. Och det värsta av allt, de talar utrikiska när de bråkar så när jag nu tvingas ligga vaken av deras skrik så kan jag inte ens tjuvlyssna på vad det är som de bråkar om.. Dumma, dumma grannar..

Intet nytt..

Mannen har gått till jobbet, skrutt sover, det är halv snöstorm ute.. Livet är underbart, eller.. Det är ju rätt skönt att det är helt tyst här hemma och att jag kan ligga i soffan och läsa ikapp fyra veckors missade blogginlägg hos allt och alla.. Men det hade vart ännu trevligare om det hade varit helg och mannen var hemma, sommar och varmt ute osv.. Jaja, nu ska jag återgå till min bloggläsning ett tag till..

Parentes..

Ja just det.. Det kommer bilder snart.. Måste bara fiska fram kameran efter "resan".. Har fortfarande inte riktigt fått upp all packning trots att vi vart hemma i över en vecka nu.. Oops.. Tills dess lite tråkiga text-inlägg..

Lägesrapport..

Okej, nu kommer en början på allt jag har att ta igen.. En lägesrapport!!

Just nu:
Idag tittade skruttofjantens första tand fram (8 månader senare).. har trott att hon vart på väg att få tänder sen hon var tre månader, så det var banne mig på tiden..
Inte nog med att lillstumpan lider av tandupploppning, hon har även fått vattkoppor.. Ett stycke prickig korv är hon.. Men väldigt söt ändå.. Fast hon verkar inte ha lidit så mycket utav det som tur är..
Skitungen snackar järnet, och nu är det inte barfa mamma-mamma utan hon pratar om allt mellan himmel och jord (tyvärr inte på det svenska språket men hon vill ju vara lite bättre än alla andra och lär sig chippanesiska först)..

Annars händer det inte så mycket.. Jag zombiar mig igenom den evighetslåna vintern.. Ryggen blev bra och jag hann med att ha sönder den igen.. Och den har hunnit bli bra igen.. Förkylningar har kommit och gått.. Jag har överlevt en lite för lång tid hemma hos mor och övriga familjen.. Nej då, det var inte så farligt.. Är alltid värsta bästa att vara där men det blir lite mycket och lite trångt så det är ganska skönt när man väl kommer hem igen..

Tja, det var väl det om det..

Evigheter..

Jahaja, här var det dammigt.. Märks att man levt i lite datacelibat den senaste tiden.. Men nu börjar jag på att komma tillbaka till mina gamla rutiner (eller snarare icke-rutiner), så nu känns det som att det är dags att ta sig i kragen.. Har ju fortfarande inte berättat om bröllopet (har jag för mig?) och inte om något annat som hänt sen dess heller.. Har ju hur mycket som helst att skriva av mig.. Men det är svårt det där.. att komma in i skrivandet igen.. Hur börjar man och vad ska jag skriva om först?! Ja, knivigt är det..

Men men, jag ska klura på det en stund och sen återkommer jag..

Sakta kommer energin tillbaka..

Jaha, då sitter man ute hos mor sin och återfår sina krafter efter veckan som varit.. Fortfarande sjuk och slut som få.. Men snart så är jag nog människa igen.. Får väl ta och gå igenom bröllopet och allt som hörde därtill någon gång nu men för tillfället så är jag nog lite för seg.. Men ett stycke bild eller två ska jag nog kunna bjussa på..





En liten puss i kyrkan..





Brudparet på tårtan vägrade stå kvar, bara ramlade.. Dåligt omen?!




Det där får duga till en början.. Mer kommer när energin kommit.. Nu blir det snart en tripp in till K-håla för att träffa "morbror" Zukrü (stavningen är ett litet frågetecken)..

Överlevande..

Jag har överlevt bröllopet och en liten uppdatering kommer inom kort..

RSS 2.0