Juleljus i vart hus..

Då var man här igen.. Dagen har förflutit i stillo.. Har vart riktigt lugnt och skönt.. Mysning på hög nivå bara.. Men det är så det ska vara så här i juletider tycker jag.. Men eftersom det inte hänt jättemycket idag kan jag nu ta ocg gå igenom den kalasmysiga gårdagen..

Vi var ju hos moster med familj och gjorde det klassiska.. Först var det julmat på schemat..





Skruttobang fick faktiskt mat innan vi begav oss till moster.. Då var det tomtedräkten av som gällde, inte skita ner den..





Mamma fick äran att steka på prinskorvarna..





När det var dags att äta var det en liten söt kusin som var litte bitter.. Wille ville ha chokladpudding istället för julmat, och jag förstår honom, chokladpudding är banne mig riktigt gott..




Efter magen blivit stinn av all julmat så var det självfallet dags för gamla, goda, uttjatade men ändå alltid lika fantastiska Kalle.. Ingen jädra Anna Anka för oss.. Vi kör på tradition!!





Pappa och skrutt kollade Kalle.. Mycket spännande blir recensionen av skrutt..





För att se om det var lika spännande ur en annan vinkel blev det även lite Kallekoll hos mamma..




När Kalle var slut fick morfar (även känd som gammelmorfar) ta en promenix ut med vovven Cobby (katterna tog det säkra före det osäkra hela jualfton och spenderade denna inne i pannrummet)..





Cobby aka Cocke aka Grisen..





Cobby var av åsikten att vi inte var några bra föräldrar och att vi inte rengjorde vår lilla valp tillräckligt.. Som tur var ställde han upp och tvättade henne i öronen..





När skrutt blivit så ren och fin så kunde hon mysa lite med mammas kusse..




När morfar var ute med hunden hade han träffat tomten.. Han hade en hälsning med sig från denne herr tomte: eftersom tomten hade så mycket att göra undrade han om inte morfar skulle kunna hjälpa honom att dela ut klapparna hemma hos oss.. Självklart ställde morfar upp som stand-in..






Paketen låg under en riktigt gran (vilket vi stadsfolk inte är vana vid) och det var häftigt..





Stand-in tomten och en mycket förväntansfull Cobby..





Skruttisen fick många fina paket, hon hade tydligen vart jättesnäll.. Men det förstår jag det, hon har ju inte levt mer än 7 månader och man hinner inte göra så mycket hyss på den tiden..




När paketen var öppnade blev det lite glögg och spel.. Men vi tog en ganska tidig kväll och traskade hem i snön vid 21-tiden.. Var så himla trötta.. Men måste säga att jag är mycket, mycket nöjd med julen och får tacka moster med man, kusin, mormor och morfar, mamma och så min lilla familj förståss för mången mysig julefirningstimme.. En stor kram till dom!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0